Четвер, 25.04.2024, 17:07
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
200
Друзі сайту
Статистика
лічильник
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Травень » 30 » 14-16 травня відбулось "Свято Весни 2010" Івано-Франківської округи ЗМІ9 згадок, + фото + відео
12:32
14-16 травня відбулось "Свято Весни 2010" Івано-Франківської округи ЗМІ9 згадок, + фото + відео
Пластуни Івано-Франківської області 14-16 травня поблизу с. Олеша Тлуматсього району Івано-Франківської області відкрили сезон літнього таборування на честь опікуна Пласту Св. Юрія. Цьогорічне СВ було приурочене музиці 90-х, яке відбувалось у вигляді фестивалю. Учасників налічувалось біля 200. На «Фест СВ» були такі станиці: Івано-Франківськ, Печеніжин, Білі Ослави, Іваниківка, Солотвино, Яремче, Коломия. Команди готували ознайомлення творчості із українськими групами 90-х як: «Фантом 2», «Мертвий Півень», «Скрябін», «Ван Гог», «Магія», «The ВЙО», «ВУЗВ», «Akva Vita», та співаків: Ірина, Білик, Юрко Юрченко, Лілія Сандулес, Ольга Юнакова, Еl Кравчук, Ольга Юнакова, Іво Бобул та інші.

Провід ФЕСТ СВ
Комендант – ст. пл. скоб Юрко Лучин,ЛЧ
Бунчужний – ст. пл. прих. Степан Семенів,ВБ
Писар – пл. розв. Дана Андрухів
Конкурс куховарення «Гуляй Народ»
1 місце – к. 56 ім. М. Рудницької (м. Івано-Франківськ)
2 місце – к. 22 ім. М.Підгірянки (м.Івано-Франківськ)
3 місце – к. 55 ім. М.Залізняка (м.Коломия)
Інтелектуальний змаг
1 місце – к. 101 ім. Н. Яремчука (с. Білі Ослави)
2 місце – к. 56 ім. М. Рудницької
3 місце – станиця Яремче
Спортовий змаг
Хлопці
1 місце – к. 101 ім. Н. Яремчука (с. Білі Ослави)
2 місце – к. 79 ім. В. Липинського
3 місце – к. 49 ім. І. Миколайчука
Дівчата
1 місце – к. 56 ім. М. Рудницької
2 місце – к. 70 ім. О. Кобилянської
3 місце – с. Солотвино
Змаг «Алярм 30 хв!»
1 місце – к. 56 ім. М. Рудницької
2 місце – к. 22 ім. М. Підгярянки
3 місце – к. 79 ім. В. Ленкавського
В загальному точкуванні
1 місце – к. 56 ім. М. Рудницької
2 місце – к. 79 ім. В. Ленкавського
3 місце – к. 22 ім. М. підгірянки
Висловлюємо подяку учасникам: підг. куреню ім. К. Мелицької (с. Іваниківка) за усмішки та гарний настрій, станиці Яремче за співучість пісень Ірини Білик, станиці Білі Ослави за терплячість та смачне «рагу» Тьоті Лесі, станиці Солотвино за сміливість, к. ч. 55 ім. М. Залізняка за творчий підхід до дівчат, станиці Печеніжин за розуміння, к. ч 22 ім. М. Підгірянки за оригінальність «22й, увага машина!», к . ч. 27 ім. В. Івасюка за Миколу Даниліва, к. ч. 49 ім. І. Миколайчука за соліста гурту «Орли» ст. пл. Іллю Гончарова, к. ч. 59 ім. С. Ленкавського за зірваний голос курінного, к. ч. 70 ім. О. Кобилянської за реп та пісню «Елька», к. ч. 79 ім. В.Ленкавського за лисого «Фантома».

Висловлюємо подяку організаторам: Коменданту «Фест СВ 2010» ст. пл. скобу Юркові Лучину за організацію та безмежну любов до всіх нас. Бунчужному ст. пл. прих. Степану Семеніву, ВБ за терплячість та недоспані ночі, заступнику коменданта – ст. пл. вірл. Наталочці Карабин, Бурх за «вірличку» та за велику підтримку та допомогу. Гурту «Орли» ст.пл. Іллі Гончарову та ст. пл. Ростиславу Бабичу за музичний слух. Господарю – ст. пл. скобу Станіславові Провальному, ВБ за догляд спорядження та карі очі. Гурту «Орли» ст. пл. Іллі Гончарову та ст. пл. Ростиславу Бабичу за музичний слух. Дякуємо всім зв’язковим, виховникам та інструкторам,що допомогли організувати «ФЕСТ СВ 2010».

Прес-служба Івано-Франківської округи

Акція «Фест-СВ»
Курінь ч.59 ім. Степана Ленкавського взяв участь у окружному святі весни «Фест-СВ».Свято тривало протягом 3 днів і 2 ночей. В ньому взяли також участь всі курені станиці . А також пластуни з івано-франківської округи. На СВ-2010 були спортивний змаг, інтелектуальний змаг, смуга перешкод, 2 феєричні ватри, на одній з яких були присутні люди «з вогнем у руках». Кожен курінь зробив свою кухню, і прикрасив свій терен.
Всі учасники СВ вирушили з Івано-Франківської станиці чотирма автобусами «Ікарос». Успішно прибули в с. Олеша, після чого почали розтаборовуватися.
Нажаль не вдалось провести дефіляду через несподіваний порив дощу… встигли виступити тільки 22 і 56 курені.
Взагальному цьогорічне свято весни вдалось. Всі його учасники вернулися додому хоча й мокрими але задоволеними.
Автор новини: пл. уч. Терлецький Вадим , писар к. ч. 59 ім. Степана Ленкавського



14-16 травня пластуни Івано-Франківської області відкриють літній таборовий сезон

14-16 травня пластуни Івано-Франківської області відкриють таборовий сезон. Акція під назвою «Свято весни» традиційно проводиться у травні на честь опікуна Пласту – святого Юрія. про це повідомляє прес-служба округи Івано-Франківськ Пласту НСОУ.

Цього року «Свято Весни» під назвою «ФЕСТ СВ» пройде у с. Олеша, Тлумацького району. Легенда таборування присвячена історії української пісні 90-х років.

Захід відбуватиметься у формі змагань між різними пластовими частинами області. На акції юнацтво матиме змогу пожити протягом трьох днів в наметах, виявити кращих у стройовому вимарші, спортивних та інтелектуальних змагах, конкурсу-куховарення, різноманітних «смугах перешкод» та ін.

Очікується що в заході візьме участь близько 300 пластунів.

Даний захід пластуни проводять безперервно з 1925 року.

ЗІК
Вежа

Сьогодні прикарпатські пластуни розпочинають літній таборовий сезон

Сьогодні прикарпатські пластуни розпочинають літній таборовий сезон. Акція під назвою "Свято весни" традиційно відбувається у травні на честь опікуна Пласту – святого Юрія. Про це нашому кореспондентові повідомив прес-секретар Івано-Франківського осередку Пласту Тарас Зень.

За його словами, цього року "Свято Весни" відбудеться у селі Олеша Тлумацького району. В рамках святкування пластуни протягом трьох днів житимуть в наметах. Під час таборування юнаки та дівчата різних пластових осередків Прикарпаття виявлятимуть кращих у різних спортивних змаганнях. Очікується що в заході візьме участь близько півтисячі пластунів, каже Тарас Зень.

ТРК «Вежа»


Прикарпатські пластуни відкрили таборовий сезон

У селі Олеша Тлумацького району розпочалося триденне «Свято Весни» під назвою «ФЕСТ СВ», яке пластуни проводять щорічно як підготовку до літнього таборування.

Акція традиційно присвячується святому Юрієві – опікуну Пласту.

Цьогоріч вона приурочена історії української пісні 90-х років. Звучатимуть твори з репертуару братів Гадюкіних, Аква Віти, Ірини Білик.

Захід відбуватиметься у формі змагань між різними пластовими куренями області. Загалом у ньому беруть участь понад 300 пластунів.

У програмі також виявлення кращих у стройовому вимарші, спортивних та інтелектуальних змагах, конкурсі куховарення, різноманітних «смугах перешкод» та інші.

Таке «Свято Весни» пластуни проводять з 1925 року, хоча майже піввіку – в діаспорі. В Україні табори відновлені з 1990 року.

За словами голови обласної округи Пласту НСОУ Руслана Марцінківа, під час цьогорічного пластового літа на Прикарпатті діятиме 17 таборів, в якій проходитимуть вишків більше тисячі пластунів.

Будуть також всеукраїнські табори, зокрема, піший туристичний табір «Говерля», летунський «Чота Крилатих, на Соколі – «Життя в Пласті» для старших та інші.

Радіо Свобода
Івано-Франківська ОДТРК


Івано-франківські пластуни першими відкрили літній табір

Івано-франківські пластуни першими відкрили літній табір. У селі Олеша Тлумацького району три дні поспіль тривало "Свято весни". Це своєрідна підготовка до таборування, пік якого припаде на середину літа, - розповідає комендант Юрко Лучний.

Майже 200 прикарпатських пластунів жили в наметовому містечку, розгорнутому просто неба. Спартанські умови, суворий вишкіл формують у дітей фізичну і психологічну витривалість. Після двох тижнів у пластовому таборі - школярі з легкістю розкладають намети, вміють запалити ватру і самотужки зварити смачний обід.

Та найголовніше - діти стають самостійними і можуть знайти вихід в екстремальних умовах. Щоправда такі умови під силу не кожному, зізнається Лучний.

ТРК «Вежа»



Прикарпатські пластуни розпочинають літній таборовий сезон

Прикарпатські пластуни розпочинають літній таборовий сезон. Акція під назвою "Свято весни" традиційно відбувається у травні на честь опікуна Пласту святого Юрія.

Цьогоріч пластуни протягом трьох днів житимуть в наметах у селі Олеша Тлумацького району. Там вони демонтуватимуть всі навички здобуті за рік. Свято весни зібрало пластунів з цілої округи та Чернівців. З Івано-Франківська попрямувало 400 юнаків та юначок.

Останні зізнаються таборовий сезон не лише приносить море емоцій, але й відчутно дисципліновує. Під час таборування юнаки та дівчата різних пластових осередків Прикарпаття виявлятимуть кращих у різних спортивних змаганнях. Тема цьогорічного свята весни музика 90-х. Пластові керманичі очікують, що Свято весни-2010 гідно розпочне літній таборовий сезон.

Коломия



Ролик Телеканалу "24" Про відкриття таборового сезону і початку СВ-2010

Радіо трансляція ТРК вежа про св 2010

Радіо трансляція ТРК Вежа про СВ-2010
Переглядів: 951 | Додав: Адмінчег | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Another  
0
з погодою не повезло((( sad

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]