Четвер, 28.03.2024, 15:43
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
200
Друзі сайту
Статистика
лічильник
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Травень » 30 » Пластуни спільно з відомими митцями розпочали Всеукраїнську акцію "Вчимо історію разом!" 12 травня в Івано-Франківську + фото + відео
12:02
Пластуни спільно з відомими митцями розпочали Всеукраїнську акцію "Вчимо історію разом!" 12 травня в Івано-Франківську + фото + відео

У середу, 12 травня, пластуни спільно з відомими Івано-Франківцями склали величезний пазл із зображенням українських вояків різних століть. Формували кількаметрову мозаїку на Вічевому майдані напередодні Дня Героїв, яке зазвичай відзначають третьої неділі травня. Композиція була складена з понад 130 фігурних частин.

Окрім пластунів до акції долучилися письменники Юрій Андрухович та Тарас Прохасько, лідер гурту «Гринджоли» - Роман Калин, засновник «Перкалаби» - Ярема Стецик, музиканти гурту «Фліт», «Хвилю тримай» та «Кораллі».

Письменники та музиканти радо погодились на пропозицію пластунів приєднатися до акції, адже більшість з них переконані що у цей час в Україні часто забувають, або навіть свідомо заперечують геройську боротьбу окремих українських армій ХХ століття.

Члени Пласту заохочували перехожих приєднатися до акції поширюючи серед них листівки. Особливе зацікавлення гри викликало у дітей, які радо долучалися до процесу складання мозаїки.

Такий пластовий проект має назву «Вчимо історію разом!», його завданням є у ігровій формі зацікавити звичайних перехожих дітей до вивчення української історії, а зокрема славних українських військових традицій.

В ілюстрації великої мозаїки використані зображення вояків Київської Русі, Запорізької Січі, опришка, Січового Стрільця, вояка Української Народної Республіки, Української Галицької Армії, вояка Карпатської Січі, солдата радянської та Української Повстанської Армій. Для виховного моменту підростаючого покоління всі ілюстрації підписані роками діяльності кожного війська.

Проект «Вчимо історію разом!» є Всеукраїнської акцією. Цей масштабний захід розпочався саме з Івано-Франківська, адже тут діє один з найбільш потужних осередків Пласту. Після Станиславова пазл поїде у інші обласні центри та міста України де діють пластові частини.

Як зізнався один з організаторів акції Тарас Зень: «Такими, дещо незвичними методами, ми хочемо зацікавити молоде покоління у вивченні власного історичного героїчного минулого. Адже часто звичайних шкільних уроків чи лекцій з історії України не достатньо для заохочення здобуття знань. Ми ж це хочемо доповнити грою».

Прес-служба Пласту НСОУ

Фото: пл. уч. Настя Куберт


59 курінь ім. Степана Ленкавського також долуався до складання пазлів разом із 56 куренем ім.Мілени Рудницької наф ото можна буде глянути хто там був і шо він робив .. ммм .. )) 










Ролик телеканалу 3 студія





ролик телеканалу УТ-1





Ролик телеканалу "Тоніс"





Ролик телеканалу ICTV





Сюжет з випуску новин телеканалу "Інтер" про старт Всеукраїнської акції Пласту "Вчимо історію разом!" у Івано-Франківську. Відео транслювалось у "Подробицях" 13 травня о 9:00.











Переглядів: 838 | Додав: Адмінчег | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]