П`ятниця, 19.04.2024, 16:03
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
200
Друзі сайту
Статистика
лічильник
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Травень » 29 » 22 травня пластуни Івано-Франківська відзначили День Героїв + фото + відео + згадки газет та сайтів
23:52
22 травня пластуни Івано-Франківська відзначили День Героїв + фото + відео + згадки газет та сайтів
В суботу, 22 травня, пластуни Івано-Франківська відзначили День Героїв на загальноміському рівні.

Більше ста членів Пласту під барабанний бій здійснили вимарш із палицями центральною частиною міста. Після чого на площі біля готелю "Надія” відбувся конкурс із впоряду (стройова підготовка) серед семи пластових куренів. Юнацтво демонструвало своє вміння шикуватись в лави (шеренги) синхронно ходити під барабанний супровід та співати пісень під час дефіляди.

Після півторагодинного змагання в меморіальному сквері пластуни символічно поклали 100 власноруч сплетених вінків до могил Січових Стрільців, що героїчно загинули, здобуваючи Українську Незалежність. Згодом відбулась коротка молебень за полеглими, після якої один з пластунів склав присягу на вірність Богові та Україні.

Захід завершився в культурно-мистецькому центрі "Є” презентацією книги видавництва "Лілеї-НВ” з серії "Моє місто” - «Пласт у Станиславові та Івано-Франківську». На акції із вітальним словом до присутніх звернулися ті члени Пласту, які свого часу відроджували організацію на Прикарпатті у кінці 80-х років.

День Героїв встановлено в пам'ять відважних борців, які загинули у травні – засновника та Провідника Організації Українських Націоналістів, полковника Євгена Коновальця, ідеолога державної самостійності України Миколи Міхновського, керівника української національно-визвольної боротьби 1917-1921 рр. Симона Петлюри. У цей День українці маніфестують єдність з Українськими Героями, які загинули за Незалежність.

Як зізнався комендант заходу Василь Іваночко: "Таким загальноміським відзначення Дня Героїв ми хочемо започаткувати щорічну пластову традицію, яка би була цікава для молоді. Адже окрім звичних мітингів та віче, в цей день влада молодому поколінню, на жаль, нічого не пропонує.”

Прес-служба Станиці Івано-Франківськ


Івано-Франківські «пластуни» вшанували загиблих героїв

Близько сотні молодих людей – учасників Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Пласт» прибули сьогодні до меморіального скверу Івано-Франківська, щоб вшанувати Українських січових стрільців, які загинули за волю нашої держави і поховані там.

За участю «пластунів» представники духовенства провели молебень за упокій загиблих та за те, щоб їх подвиг в ім’я Вітчизни не став даремним. Захід було приурочено відзначенню в Україні Дня Героїв. «Це по-справжньому наше свято, прокоментував подію один з організаторів акції, представник першого покоління відновленого «Пласту» на Прикарпатті видавець Василь Іваночко, - Адже і Дмитро Вітовський, що очолив листопадовий чин 1918 року, і Степан Бандера, і Роман Шухевич, і багато-багато інших героїв були «пластунами»… Їхня боротьба скінчилася тут, але наша боротьба тільки-но починається. І, можливо, колись біля оцих священних могил героїв знайдеться почесне місце і для нас».

Після панахиди молоді люди, які показали успіхи в навчанні «пластовій» справі, сумлінно виконували доручення виховників були урочисто приведені до присяги.

«Як правило ми відряджаємо своїх представників, - продовжує пан Іваночко, - для участі у відзначенні Дня Героїв спільно з іншими національно-патріотичними структурами краю. Проте сьогоднішні святкування є особливими, адже саме цього року виповнюється 20 років з дня відновлення діяльності «Пласту» на Прикарпатті».

По закінченні заходу його учасники здійснили пішу ходу до Храму Зіслання Святого Духа, де помолилися іконі Гошівської Божої Матері.

Коломия (фоторепортаж)

Пластуни Івано-Франківська відзначили День Героїв

22 травня пластуни Івано-Франківська відзначили День Героїв на загальноміському рівні. Більше ста членів Пласту під барабанний бій здійснили вимарш із палицями центральною частиною міста. Після чого на площі біля готелю "Надія” відбувся конкурс із впоряду (стройова підготовка) серед пластових куренів. Юнацтво демонструвало своє вміння шикуватись в лави (шеренги), синхронно ходити під барабанний супровід та співати пісень під час дефіляди.

Після змагання в меморіальному сквері пластуни символічно поклали 100 власноруч сплетених вінків до могил Січових Стрільців, що героїчно загинули, здобуваючи Українську Незалежність. Згодом відбулась коротка молебінь за полеглими, після якої один з пластунів склав присягу на вірність Богові та Україні.

Як повідомили у прес-службі Пласту захід завершився в культурно-мистецькому центрі "Є” презентацією книги видавництва "Лілеї-НВ” з серії "Моє місто” - «Пласт у Станиславові та Івано-Франківську». На акції із вітальним словом до присутніх звернулися ті члени Пласту, які свого часу відроджували організацію на Прикарпатті у кінці 80-х років.

Як зізнався комендант заходу Василь Іваночко: "Таким загальноміським відзначення Дня Героїв ми хочемо започаткувати щорічну пластову традицію, яка би була цікава для молоді. Адже окрім звичних мітингів та віче, в цей день влада молодому поколінню, нажаль, нічого не пропонує”.

Паралелі (фоторепортаж)
Правда.if.ua (фоторепортаж)
News.if.ua
Ukr.net

Пластовий вимарш на відзначення Дня Героїв

Пластуни Івано-Франківська відзначили завтрашнє свято – День Героїв конкурсом вимаршу з палицями серед пластових куренів на площі перед пам’ятником Іванові Франку.

В Меморіальному сквері в центрі міста провели панахиду та покладання вінків до стрілецьких могил.

До Дня Героїв приурочили також презентацію книги «Пласт у Станиславові та Івано-Франківську» з серії «Моє місто».

Радіо Свобода



Сюжет 24 каналу про відзначення Івано-Франківськими пластунами Дня Героїв. Матеріал був показаний в ефірі 24 травня (понеділок)



Сюжет з Івано-Франківського телебачення "3 студія" про відзначення пластунами Дня Героїв. Матеріал був показаний в ефірі у випуску новин 25 травня


Сюжет з обласного телебачення "Галичина" про відзначення франківськими пластунами Дня Героїв. Матеріал вийшов у ефір 25 травня (вівторок) в програмі "Вісті"


Переглядів: 765 | Додав: Адмінчег | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]